10 miljoen corona-testafnames in Nederland

25 maart 2021Coronavirus

De GGD heeft, sinds de bestrijding van het coronavirus, voor de 10 miljoenste keer een coronatest afgenomen. In de afgelopen negen maanden is het testlandschap aanzienlijk uitgebreid en van een enkele afnameplek gegroeid naar een groot landelijk netwerk van zo’n 250 testlocaties. De coronacijfers zijn in Nederland de afgelopen week opgelopen. Op de GGD testlocaties zijn de hoogste weekaantallen zichtbaar sinds 1 juni vorig jaar. Zo is er in de afgelopen week een recordaantal van 518.316 testen afgenomen.

Voor de ruim 6.000 GGD-medewerkers op de testlocaties betekent dit alle hens aan dek: “Niet alleen dáár is het aanpoten”, aldus Tiemen Bloemberg, Programma Directeur Testen en Vaccineren bij GGD GHOR Nederland. “In de hele testketen werkt iedereen keihard om het stijgende aantal testaanvragen goed aan te kunnen: de callagents bij de landelijke coronatest afsprakenlijn, de medewerkers die de testuitslagen doorbellen, de bron- en contactonderzoekers en de laboratoriummedewerkers”.

Het is belangrijk dat mensen zich laten testen bij klachten. Het zorgt ervoor dat we nieuwe besmettingen eerder vinden. Mensen die het virus inderdaad blijken te hebben, gaan in isolatie en blijven thuis. De GGD’en zijn verantwoordelijk voor de basistestinfrastructuur, gericht op de opsporing en bestrijding van het virus (spoor 1). Op deze pagina vindt u meer informatie over testen.

Lees meer

Pas op voor valse e-mails uit naam van GGD GHOR Nederland

30 nov 2021 Coronavirus

Er doen valse e-mails de ronde uit naam van de GGD'en. In deze e-mails staat dat elke senior in Nederland verplicht een boosterprik krijgt. Wie op de link ... Lees meer

Lees meer over

GGD’en zetten boostercampagne in hoogste versnelling

30 nov 2021 Coronavirus

Meer locaties, meer hulp, meer vaccinaties: GGD GHOR Nederland en de regionale GGD’en doen alles wat ze kunnen om de boostercampagne nóg verder te versnellen. Lees meer

Lees meer over