GGD sluit maandagmorgen 15 februari de test en vaccinatielocaties

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

GGD sluit maandagmorgen 15 februari de test en vaccinatielocaties

NieuwsCoronavirus

Het KNMI heeft voor morgenochtend code rood afgekondigd. Daarom zullen de GGD’en morgenochtend alle test- en vaccinatielocaties sluiten. Heeft u een afspraak staan voor een test of vaccinatie op maandagmorgen, kom dan niet naar de locatie.

De GGD’en blijven de weersverwachtingen volgen. Per regio wordt bekeken wanneer men weer open kan gaan. Er wordt geprobeerd om alle mensen met een test- of vaccinatieafspraak te bereiken per telefoon of sms als de afspraak niet door kan gaan. Daarnaast adviseert de GGD om morgen op de websites van de regionale GGD te controleren of een locatie wordt heropend om zeker te weten of een afspraak door kan gaan.

De GGD kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak, terwijl code geel of oranje van kracht is, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan en de afspraak wil verzetten, kan contact opnemen met het GGD callcenter waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet direct lukken het callcenter te bereiken, dan kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich verplicht voelen de straat op te gaan.