15 opleidingsplaatsen voor forensisch arts, mét baangarantie

15 opleidingsplaatsen voor forensisch arts, mét baangarantie

NieuwsGezondheid

Op 1 augustus is een nieuwe sollicitatieronde voor opleidingsplaatsen arts Forensische Geneeskunde gestart. Deze ronde loopt tot en met 7 september 2021. Kandidaten die nu solliciteren en aangenomen worden, starten in maart 2022 met de opleiding Forensische Geneeskunde. Na afronding van de opleiding kun je, dankzij de bijbehorende baangarantie, meteen bij een GGD of bij FARR aan de slag als forensisch arts.

Benieuwd naar het werk van forensisch arts?
Werken als forensisch arts klinkt als een spannende aflevering van de televisieserie Crime Scene Investigation, maar is dat ook zo? Forensisch arts Jonne Kortmann van GGD Flevoland heeft meer dan tien jaar ervaring en weet er alles van. Ze treedt op als gemeentelijk lijkschouwer als er twijfel is aan een natuurlijke dood, controleert of een euthanasie correct is uitgevoerd, gaat naar het politiebureau voor arrestantenzorg en voert een letselonderzoek uit bij een vermoeden van kindermishandeling. Wat maakt haar werk bijzonder? En wat moet je kunnen om een forensisch arts te zijn? Lees hier het verhaal van Jonne. Of bekijk hier het filmpje met Michelle Nysten, forensisch arts bij GGD Zuid-Limburg. Michelle: “Als forensisch arts mag jij op de plaats zijn waar het gebeurt.”

Meer informatie over de opleiding en solliciteren:
Meer informatie over (ontwikkelingen rondom) de opleiding en de sollicitatieprocedure vind je hier. Wil je contact met een opleidingsinstelling? Op deze pagina vind je bij het kopje ‘opleidingsplekken’, de opleidingsinstellingen voor Forensische Geneeskunde. Ook kun je hier direct solliciteren.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne