18 jaar of ouder en al één vaccinatie gehad: het interval kan worden verkort

18 jaar of ouder en al één vaccinatie gehad: het interval kan worden verkort

NieuwsCoronavirus

Minister Hugo de Jonge heeft recent aangegeven dat het interval tussen twee vaccinaties kan worden verkort. Voor burgers van 18 jaar of ouder, die gevaccineerd worden met BioNTech/Pfizer of met Moderna geldt het minimale interval van 28 dagen. Voorheen gold voor de groep 18+ een minimaal interval van 35 dagen. Aangezien er nu voldoende vaccin beschikbaar is, kan ook de groep van 18 jaar en ouder versneld worden gevaccineerd. Op deze wijze vergroten we de kans dat iedereen volledig gevaccineerd is na de zomervakantie.

Burgers ontvangen een sms bij mogelijkheid tot verzetten
Op basis van de reeds ingeplande afspraken krijgen de 18+’ers, die in aanmerking komen voor het vervroegen van hun tweede vaccinatieafspraak, vanaf vandaag (2 augustus) een sms van het Landelijk Afsprakennummer van GGD GHOR Nederland. Hier hoeven zij dus niets voor te doen.

Gestart wordt met diegenen, die in de week van 16 tot en met 22 augustus een afspraak hebben staan voor een tweede vaccinatie, onafhankelijk van de leeftijd van de 18+’er. Vervolgens krijgen de burgers die in de daaropvolgende weken een afspraak voor een tweede vaccinatie hebben staan een sms. Na ontvangst van deze sms kan worden gebeld met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer om de mogelijke beschikbare data te bespreken.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne