Alle mensen geboren in 1936 of eerder kunnen nu telefonisch een afspraak maken

21 november 2021Coronavirus

Mensen die zijn geboren in 1936 of eerder, kunnen nu telefonisch een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Het is niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

Bent u geboren in 1936 of eerder en wilt u alvast een afspraak maken voordat u de brief van het RIVM binnen heeft? Dat kan. Bel hiervoor het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Dat kan iedere dag tussen 08.00 en 20.00 uur. Houdt er rekening mee dat in verband met de drukte er langere wachttijden kunnen zijn voor het maken van een afspraak.

,,Er is de afgelopen dagen vertraging geweest in de bezorging van de uitnodigingen. Omdat wij op dit moment niet kunnen inschatten of de vertraging daadwerkelijk is weggewerkt, kunnen mensen geboren in 1936 of eerder vanaf nu ook zonder uitnodigingsbrief van het RIVM een afspraak inplannen. De GGD’en staan klaar om deze mensen een booster te geven en we zouden het zonde vinden als een te laat bezorgde brief tot onnodige vertraging leidt in de boostercampagne”, legt een woordvoerder van GGD GHOR Nederland uit.

Partner mee?
Als uw partner mee wil komen voor een boostervaccinatie, probeert GGD GHOR Nederland daarbij te helpen. Maak de afspraak telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen. Uw partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor uw partner geldt, net als voor uzelf, dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie of een positieve testuitslag van één van de GGD’en een half jaar geleden moet zijn.

Jongere leeftijdsgroepen
Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als u niet in de leeftijdsgroep valt (geboren in 1936 of eerder). GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Als u ongeldig een afspraak maakt, krijgt u vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of u komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Lees meer informatie over de boosters in ons vorige nieuwsbericht over de extra vaccinaties. Let op: in dat bericht stond nog vermeld dat het pas mogelijk is om een afspraak te maken als de uitnodigingbrief van het RIVM binnen is. Die eis is nu dus vervallen als u telefonisch een afspraak maakt.