Mensen geboren in 1936 of eerder kunnen vanaf vandaag uitnodiging verwachten

20 november 2021Coronavirus

Ook mensen geboren in 1936 of eerder, kunnen vanaf vandaag de uitnodiging voor de boostervaccinatie verwachten. De verzending van de uitnodigingen heeft door diverse storingen bij PostNL vertraging opgelopen. PostNL heeft laten weten dat de opgelopen achterstanden vandaag worden weggewerkt.

Bent u geboren in 1936 of eerder en krijgt u vandaag de uitnodiging in de bus? Dan kunt u meteen een afspraak maken en mogelijk dit weekend al terecht voor een vaccinatie bij een locatie bij u in de buurt.

Brief ontvangen? Bel dan het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer. Dit is iedere dag, ook op zondag, open tussen 08.00 en 20.00 uur. Online een afspraak maken kan ook www.coronavaccinatie-afspraak.nl

Partner mee?
Als uw partner mee wilt komen voor een boostervaccinatie, probeert GGD GHOR Nederland daarbij te helpen. Maak de afspraak telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen. Uw partner moet 60 jaar of ouder zijn. Voor uw partner geldt net als voor uzelf dat de laatste (volledig afgeronde) coronavaccinatie of een besmetting met COVID-19 een half jaar geleden moet zijn.

Jongere leeftijdsgroepen
Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als u geen uitnodiging heeft ontvangen. GGD GHOR Nederland controleert iedere dag de ingeplande afspraken op geboortejaar. Als u ongeldig een afspraak maakt, krijgt u vooraf bericht dat de afspraak wordt geannuleerd. Of, u komt op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Lees meer informatie over de boosters in ons vorige nieuwsbericht over de extra vaccinaties.