Mensen geboren in 1942 of eerder zijn nu uitgenodigd om een afspraak te maken voor de herhaalprik

15 september 2022Coronavirus

De GGD’en geven vanaf maandag 19 september de herhaalprik. Mensen die zijn geboren in 1942 of eerder, kunnen vanaf nu ook een afspraak maken. Zij hoeven dus niet te wachten op de brief.

Telefonisch of online inplannen
Via de website www.planjeprik.nl kunt u 24 uur per dag een afspraak inplannen voor de herhaalprik. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. U kunt ook het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer bellen via 0800-7070. Voor actuele openingstijden van deze telefoonlijn kijkt u op www.vragen.coronatest.nl/openingstijden.

Partner mee?
Bent u geboren in 1942 of eerder? En heeft u een partner die 60 jaar of ouder is? Dan kunt u ook voor uw partner een afspraak maken. Maak in dat geval de afspraak telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen.

Welk vaccin
U krijgt een prik met het vernieuwde mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt hierbij niet uit welk vaccin u eerder heeft gekregen. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt.

Meer informatie over de herhaalprik
Wilt u meer weten over de herhaalprik? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl/herhaalprik.

Wilt u een gesprek met een zorgprofessional over de herhaalprik? Bel dan naar 0800-7707707. Of ga naar www.vragenovercorona.nl.

Lees hier meer artikelen:

Feiten en cijfers COVID-19

30 jan 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

Coronaprik 5- tot en met 11-jarigen vanaf 23 februari 2023 alleen nog voor kinderen met een medisch hoog risico

20 jan 2023 Coronavirus

Tot nu toe was de coronaprik beschikbaar voor alle kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar. De Gezondheidsraad heeft het advies hierover bijgesteld: het is voor ... Lees meer

Lees meer over