Geboren in 1956 tot en met 1960 en niet gevaccineerd? Maak vanaf 5 juni online uw afspraak!

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Geboren in 1956 tot en met 1960 en niet gevaccineerd? Maak vanaf 5 juni online uw afspraak!

NieuwsCoronavirus

Vanaf zaterdag 5 juni bieden de GGD’en 60 tot 64-jarigen, die nog niet gevaccineerd zijn, de mogelijkheid om een afspraak te maken om alsnog gevaccineerd te worden met een mRNA-vaccin. Deze mensen (geboren van 1956 tot en met 1960) hebben eerder een uitnodiging van hun huisarts gekregen om gevaccineerd te worden met AstraZeneca.

Een afspraak kan vanaf 5 juni online gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch vanaf 08.00 uur via het landelijke callcenter (0800-7070). GGD GHOR Nederland adviseert nadrukkelijk om online een afspraak te maken vanwege de grote drukte bij het callcenter. Voor deze groep maken we het nummer bekend zodat deze groep snel een afspraak kan maken, zonder dat zij hiertoe per brief zijn uitgenodigd. Let op: het is niet mogelijk eerder dan zaterdag 5 juni een afspraak te maken.

Mensen geboren in 1956 tot en met 1960 werden tot nu toe alleen gevaccineerd bij de huisarts met AstraZeneca. Dat is een veilig en effectief vaccin voor deze doelgroep. Niet iedereen uit deze leeftijdsgroep heeft zich laten vaccineren. Er is nu ruimte om de mensen uit deze groep die nog niet zijn gevaccineerd ook een ander vaccin aan te bieden. Zij kunnen nu alsnog door de GGD’en worden gevaccineerd met BioNTech/Pfizer of Moderna.

Mensen die al een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gekregen bij de huisarts, krijgen hun tweede vaccinatie AstraZeneca opnieuw bij de huisarts. De GGD’en geven hen geen tweede ander vaccin.