Mensen geboren in 2003 of eerder: maak nu online uw afspraak voor een boostervaccinatie

4 januari 2022Coronavirus

Mensen geboren in 2003 of eerder kunnen online een afspraak inplannen bij de GGD’en voor een corona boostervaccinatie. Dit kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Als u de afspraak online inplant, is het niet nodig om op de uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

GGD GHOR Nederland roept mensen (geboren in 2003 of eerder) op om nu een afspraak te maken via het digitale portaal. Dit gaat sneller dan bellen en voorkomt dat het callcenter slecht bereikbaar wordt.

Hulp bij inplannen
Wie zelf niet digitaal vaardig is, kan hulp vragen aan familie, buren of vrienden. Ook de bibliotheek kan helpen. Voor wie het liever zelf doet, is er ook een handige uitlegfilm. Die helpt om de afspraak zelf online te maken. Stap voor stap.

Klik hier voor de uitlegfilm

Jonger dan 60 en u wilt bellen, eerst brief afwachten
Bent u jonger dan 60 jaar en belt u liever om een afspraak te maken, dan moet u eerst de uitnodigingsbrief van het RIVM afwachten. Let op: zonder brief wordt u niet geholpen bij het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer. Bellen heeft dan geen zin.

Ouder dan 60 jaar? Online en bellen mogelijk

Mensen die 60 jaar of ouder zijn, kunnen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak maken voor een boostervaccinatie. Maar, zij kunnen ook bellen met het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer via 0800-7070. Met of zonder brief, dat maakt niet uit.

Voorwaarden voor een boostervaccinatie
Na uw laatste coronavaccinatie moet u 3 maanden wachten tot u de boostervaccinatie kunt krijgen. Bent u na uw laatste vaccinatie alsnog positief getest op corona? Ook vanaf dat moment moet u 3 maanden wachten. In de CoronaCheck-app kunt u uw laatste vaccinatiedatum inzien.

Afspraak aan huis
Mensen die om gezondheidsredenen niet zelf (of met hulp van anderen) naar een GGD-priklocatie kunnen komen, hoeven nog niets te doen. Zij krijgen een aanvullend bericht voor een boostervaccinatie thuis.

Booster is een mRNA-vaccin
Voor de booster krijgt u een mRNA-vaccin (Moderna of BioNTech/Pfizer). Het maakt daarbij niet uit welk vaccin u eerder heeft gehad. U heeft geen keuzemogelijkheid.