Aanbod hulp GGD’en bij vaccineren

21 december 2020Coronavirus

GGD GHOR Nederland ontvangt de laatste tijd geregeld aanbiedingen van organisaties én individuen die ons willen helpen met de opdracht om Nederland te vaccineren tegen COVID-19. Wij waarderen dit zeer. Graag leggen wij u uit wat wij hiermee doen.

Het vaccineren van de Nederlandse bevolking is onder andere afhankelijk van het moment dat de verschillende vaccins goedgekeurd worden en ook beschikbaar komen. In onze planning gaan we er vanuit dat de GGD’en vanaf januari starten met de grootschalige vaccinatiecampagne waarbij het kabinet heeft bepaald welke groepen het eerst aan de beurt zijn. De plannen geven ons vertrouwen dat we, met hulp van verschillende grote landelijke partijen, de vaccinatiestrategie zorgvuldig en veilig kunnen uitvoeren.

Deze professionele en grootschalige landelijke aanpak is de reden dat er geen massale publicatie van vacatures voor particulieren te zien is. Overigens zijn er in het kader van regionale opschalingsplannen natuurlijk wel vacatures te vinden.

Wilt u uw hulp aanbieden?

Wij zijn op dit moment aan het inventariseren welke ondersteuning de regionale GGD’en nodig hebben nu en op de langere termijn. Houd de website in de gaten, als we extra mensen nodig hebben vermelden we het hier.

We denken echter wel dat er veel organisaties behoefte hebben aan vrijwilligers. Wij raden u aan om u aan te melden bij een van de verschillende organisaties die aanbod van hulp voor de zorg (waaronder ook GGD’en) en de aanpak van corona verzamelen. Medisch geschoold personeel kan bijvoorbeeld terecht bij Extrahandenvoordezorg.nl of via één van de banenplatforms van Gezondheidszorgbanen. Heeft u geen medische achtergrond, kijk dan eens bij het Rode Kruis (bijvoorbeeld Ready2help) of een van de regionale vrijwilligersorganisaties in de buurt.

Meer informatie over vaccineren vindt u op onze themapagina vaccinatie tegen het coronavirus.

Feiten en cijfers COVID-19

20 mrt 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

GGD’en stoppen met testen op corona

10 mrt 2023 Coronavirus

De GGD'en stoppen na 17 maart 2023 met het testen op corona. Dit volgt op het vandaag genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer ... Lees meer

Lees meer over