Altijd aangifte bij fraude met registratiekaart vaccinatie

21 juli 2021Coronavirus

De afgelopen weken zijn de GGD’en geconfronteerd met diverse vormen van registratiekaartfraude. Het gaat daarbij onder meer om mensen die zich met bijvoorbeeld een vervalste vaccinatiekaart bij de vaccinatielocatie melden. Zij proberen een vaccinatie in de landelijke registratiesystemen te laten zetten, zonder dat zij die hebben gekregen. GGD GHOR Nederland benadrukt dat hier continu scherp op wordt gecontroleerd en dat er in alle voorkomende gevallen aangifte is/wordt gedaan bij de politie.

Vervalsingen worden snel ontdekt
GGD GHOR Nederland waarschuwt dat het niet loont (online) valse registratiekaarten te kopen of zelf na te maken. Door de verschillende controlemechanismen worden de valse kaarten snel ontdekt. Bovendien gaan mensen die hiermee frauderen voorbij aan de enorme gezondheidsrisico’s die ze creëren voor zichzelf en anderen. Bijvoorbeeld als ze zonder vaccinaties op reis of naar een evenement gaan.

Ben je nog niet (volledig) gevaccineerd, maar wil je toch op vakantie of een evenement bezoeken? Kijk dan op de website www.coronacheck.nl of op www.testenvoorjereis.nl. Hier wordt informatie gegeven over de mogelijkheden.

Lees meer:

Feiten en cijfers covid-19

2 aug 2021 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

18 jaar of ouder en al één vaccinatie gehad: het interval kan worden verkort

2 aug 2021 Coronavirus

Aangezien er nu voldoende vaccin beschikbaar is, kan ook de groep van 18 jaar en ouder versneld worden gevaccineerd. Lees meer

Lees meer over