Altijd aangifte bij fraude met registratiekaart vaccinatie

21 juli 2021Coronavirus

De afgelopen weken zijn de GGD’en geconfronteerd met diverse vormen van registratiekaartfraude. Het gaat daarbij onder meer om mensen die zich met bijvoorbeeld een vervalste vaccinatiekaart bij de vaccinatielocatie melden. Zij proberen een vaccinatie in de landelijke registratiesystemen te laten zetten, zonder dat zij die hebben gekregen. GGD GHOR Nederland benadrukt dat hier continu scherp op wordt gecontroleerd en dat er in alle voorkomende gevallen aangifte is/wordt gedaan bij de politie.

Vervalsingen worden snel ontdekt
GGD GHOR Nederland waarschuwt dat het niet loont (online) valse registratiekaarten te kopen of zelf na te maken. Door de verschillende controlemechanismen worden de valse kaarten snel ontdekt. Bovendien gaan mensen die hiermee frauderen voorbij aan de enorme gezondheidsrisico’s die ze creëren voor zichzelf en anderen. Bijvoorbeeld als ze zonder vaccinaties op reis of naar een evenement gaan.

Ben je nog niet (volledig) gevaccineerd, maar wil je toch op vakantie of een evenement bezoeken? Kijk dan op de website www.coronacheck.nl of op www.testenvoorjereis.nl. Hier wordt informatie gegeven over de mogelijkheden.

Lees meer:

Het testen van kinderen

15 okt 2021 Coronavirus

We kunnen het ons voorstellen dat u vragen heeft over het testen van kinderen. Wanneer is het nodig? Waarom is het nodig? Hoe gaat dat testen in zijn ... Lees meer

Lees meer over

Op Coronatest.nl meteen besmetting doorgeven via CoronaMelder

14 okt 2021 Coronavirus

Vanaf vandaag (14 oktober) kan iedereen die de eigen positieve testuitslag op de website Coronatest.nl inziet direct anderen waarschuwen via de CoronaMelder-app. Lees meer

Lees meer over