Aantal vaccinatielocaties begint met vrije inloop

Aantal vaccinatielocaties begint met vrije inloop

NieuwsCoronavirus

Tot nu toe was het halen van een boostervaccinatie bij de GGD’en zonder afspraak niet mogelijk. Inmiddels kan dat op de grote XXL GGD-locatie in Leeuwarden wel, daar is ook voldoende ruimte om mensen beschut te laten wachten en het verkeer in goede banen te leiden.  

Snel opgeschaald

Op de vaccinatielocatie in Leeuwarden waren gisteren voldoende tijdsloten beschikbaar om extra mensen uit te nodigen voor een booster. Daarom besloot GGD Frylân over te gaan op vrije inloop. Op veel andere locaties in het land is het daar nu nog te druk voor, maar GGD GHOR Nederland verwacht dat daar in de loop van volgende week verandering in komt. Op vrijwel alle locaties is de vaccinatiecapaciteit en de priksnelheid de afgelopen tijd namelijk zo snel vergroot dat er nu plekken beschikbaar komen. Dit komt door het doorvoeren van slimmere manieren van werken die de GGD’en ontwikkelden tijdens de boostercampagne.

Beschikbare capaciteit benutten

Zodra er op locaties in een regio capaciteit ontstaat, kan daar gewerkt worden met vrije inloop. Die vrije inloop is dan bedoeld om de beschikbare ruimte, mensen en vaccins optimaal te benutten. En zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om snel een boostervaccinatie te halen. Het gaat in eerste instantie om een beperkt aantal locaties waar vrije inloop mogelijk wordt. Als mensen willen weten of in hun regio vrije inloop is voor een boostervaccinatie adviseren wij om de website van de regionale GGD te raadplegen.

 

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne