Alle kinderen moeten gelijke kansen krijgen

Alle kinderen moeten gelijke kansen krijgen

NieuwsJeugd

We moeten zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen. Dat zegt Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland in een eerste reactie op onderzoek van RTL nieuws naar gezondheidsverschillen onder kinderen in verschillende delen van ons land.

“Daar is niet één oplossing voor. Want je gezondheid wordt beïnvloed door waar je woont, de kwaliteit van de lucht die je inademt, wat je eet, wat je mee krijgt aan genen en aan opvoeding”

Daarom moeten we volgens Backx:

  • Beter samenwerken. “Verbind iedereen die rondom een gezin staat. De leraar die het kind in de klas heeft; met de sociale dienst die de uitkering regelt; met de maatschappelijk werker die de schuldsanering doet; met de huisarts die het gezin al jaren kent. Onder regie van de gemeente. Die op zijn beurt hulp nodig heeft van de Rijksoverheid in de vorm van geld en wetgeving om de omgeving van gezinnen gezonder te kunnen maken”.
  • Meer inzetten op preventie. “Er gaat veel geld naar het genezen van zieke mensen, terwijl we zouden moeten investeren in het voorkomen van ziekte”

Het RTL nieuwsitem vindt u hier