Alle kinderen moeten gelijke kansen krijgen

3 november 2018Jeugd & Opvoeden

We moeten zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen. Dat zegt Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland in een eerste reactie op onderzoek van RTL nieuws naar gezondheidsverschillen onder kinderen in verschillende delen van ons land.

“Daar is niet één oplossing voor. Want je gezondheid wordt beïnvloed door waar je woont, de kwaliteit van de lucht die je inademt, wat je eet, wat je mee krijgt aan genen en aan opvoeding”

Daarom moeten we volgens Backx:

  • Beter samenwerken. “Verbind iedereen die rondom een gezin staat. De leraar die het kind in de klas heeft; met de sociale dienst die de uitkering regelt; met de maatschappelijk werker die de schuldsanering doet; met de huisarts die het gezin al jaren kent. Onder regie van de gemeente. Die op zijn beurt hulp nodig heeft van de Rijksoverheid in de vorm van geld en wetgeving om de omgeving van gezinnen gezonder te kunnen maken”.
  • Meer inzetten op preventie. “Er gaat veel geld naar het genezen van zieke mensen, terwijl we zouden moeten investeren in het voorkomen van ziekte”

Het RTL nieuwsitem vindt u hier  

Lees ook

Prenataal huisbezoek versterkt kansrijke start

30 jun 2022 Jeugd & Opvoeden

Met de wet ‘Prenataal huisbezoek door de Jeugdgezondheidszorg’ (PHB JGZ) krijgen alle gemeenten vanaf 1 juli 2022 de taak om een prenataal huisbezoek door de jeugdgezondheidszorg (JGZ) aan de ... Lees meer

Lees meer over

Aftrap voor een Gezonde Jeugd met staatssecretaris Van Ooijen

24 jan 2022 Jeugd & Opvoeden

Vandaag mocht GGD Hollands Midden de nieuwe staatssecretaris van het ministerie van VWS, Maarten van Ooijen, welkom heten. Van Ooijen bracht een werkbezoek aan de GGD om zich ... Lees meer

Lees meer over