André Rouvoet nieuwe voorzitter koepelorganisatie van alle GGD’en en GHOR bureaus

André Rouvoet nieuwe voorzitter koepelorganisatie van alle GGD’en en GHOR bureaus

NieuwsGezondheid

André Rouvoet wordt de nieuwe voorzitter van GGD GHOR Nederland, de vereniging van alle GGD’en en GHOR bureaus in Nederland. De vijfentwintig Directeuren Publieke Gezondheid, die de vereniging vormen, hebben hem op 26 juni in hun vergadering benoemd. Rouvoet start per 1 juli als beoogd voorzitter en zal zich in de maand juli inwerken. Per 1 augustus neemt hij het voorzitterschap formeel over van Tonny van de Vondervoort. Zij zette zich de afgelopen 6 jaar in voor de vereniging.

“Publieke gezondheid en veiligheid wordt steeds belangrijker. Het gaat daarbij om de gezondheid en veiligheid van vandaag, maar veel meer nog om die van morgen. En niet van één individu maar van een hele bevolking. Daar zetten de GGD’en en GHOR bureaus zich dagelijks voor in. Hoe belangrijk dat werk is, is de afgelopen periode, tijdens de coronacrisis, natuurlijk nog duidelijker geworden. Ik kijk er naar uit om mij, met de kennis van de wereld van de zorg die ik de afgelopen jaren heb opgebouwd, opnieuw voor deze bijzondere sector te kunnen inzetten”, aldus André Rouvoet.

“We zijn verheugd dat André Rouvoet onze nieuwe voorzitter wordt”, zegt Hugo Backx, directeur van GGD GHOR Nederland. “Samen met hem en de 25 GGD’en en GHOR bureaus gaan we de publieke gezondheid nog steviger een rol geven in het bevorderen van de gezondheid van mensen. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen”.

Over André Rouvoet

André Rouvoet is een ervaren politicus en bestuurder. Hij was voorheen vice-premier en minister van Jeugd en Gezin, minister van OCW en fractievoorzitter van de ChristenUnie. Meest recent was hij voorzitter van de branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland.

Over GGD GHOR Nederland

GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Al meer dan 80 jaar bundelen wij de krachten van onze leden, de directeuren van de vijfentwintig GGD’en en GHOR bureaus in Nederland,  met hun 12.000 professionals. Onze vereniging werkt mét en vóór onze leden aan het versterken van de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland.