Boostervaccinatie ook mogelijk voor mensen met ernstige afweerproblemen

21 januari 2022Coronavirus

Mensen met een ernstige afweerstoornis (immuungecompromitteerde patiënten) krijgen standaard 3 vaccinaties aangeboden. Dit is bedoeld om genoeg afweer op te bouwen, omdat de vaccinaties bij hen soms minder goed werken. Drie maanden na een derde prik is het mogelijk om een boostervaccinatie te halen, net zoals anderen dat doen na twee prikken. De booster is bedoeld als extra prikkel voor het afweersysteem.

Booster online of telefonisch inplannen
Voor de boostervaccinatie kan iedereen terecht bij een GGD, ook mensen met een ernstige afweerstoornis. Een afspraak maken kan telefonisch via het telefoonnummer 0800-7070 of online.

Derde prik telefonisch inplannen via speciaal nummer
De boosterprik is niet hetzelfde als de derde prik. De derde prik hoort voor immuungecompromitteerde mensen bij de basisvaccinatie. Als u uw derde prik nog niet heeft gekregen, kunt u die (alleen) telefonisch inplannen bij een GGD. U belt daarvoor het speciale telefoonnummer dat in uw uitnodigingsbrief staat.

Voorwaarden booster
U kunt uw booster minimaal 3 maanden na de derde vaccinatie halen. Als u positief bent getest op corona, moet u 3 maanden wachten op een vaccinatie. Dat geldt zowel voor de derde prik als voor de boostervaccinatie.

Meer weten?
Lees verder over immuungecompromitteerden op de website van het RIVM.

Lees hieronder meer artikelen:

Feiten en cijfers COVID-19

27 jun 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

Rapport ‘Optimalisatie ziekenhuiszorg in tijden van COVID’ aangeboden aan VWS en LNAZ

15 jun 2022 Coronavirus

Het Expertteam COVID Zorg Ziekenhuizen heeft onderzoek gedaan hoe de zorg zo goed mogelijk voorbereid kan zijn bij een nieuwe opleving van COVID. Het eindadvies biedt een aanpak ... Lees meer

Lees meer over