Booster met Janssen vanaf 25 maart mogelijk

23 maart 2022Coronavirus

Mensen die geen booster met een mRNA-vaccin mogen of willen, kunnen vanaf woensdag 23 maart een afspraak maken voor een boostervaccinatie met Janssen.

Bij de GGD’en zijn 646.000 mensen met Janssen gevaccineerd. Een klein deel van deze groep mag of wil geen mRNA-vaccin krijgen. Dankzij het recente advies van de Gezondheidsraad en het daaropvolgende kabinetsbesluit, wordt een booster met Janssen nu alsnog mogelijk.

Afspraak maken voor vrijwillige booster Janssen
Vanaf 23 maart is het mogelijk om een afspraak te maken via het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer. Het telefoonnummer 0800-1295 is hiervoor iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur. De GGD’en starten op 25 maart met de vaccinaties, op een beperkt aantal locaties.

Vragen of twijfels?
De callcentermedewerkers van de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn kunnen en mogen niet helpen bij medische vragen. Vragen of twijfels kunt u vooraf bespreken met uw medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.

Lees hier meer recente artikelen:

Feiten en cijfers COVID-19

27 jun 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

Rapport ‘Optimalisatie ziekenhuiszorg in tijden van COVID’ aangeboden aan VWS en LNAZ

15 jun 2022 Coronavirus

Het Expertteam COVID Zorg Ziekenhuizen heeft onderzoek gedaan hoe de zorg zo goed mogelijk voorbereid kan zijn bij een nieuwe opleving van COVID. Het eindadvies biedt een aanpak ... Lees meer

Lees meer over