Iedereen vanaf 18 jaar kan een boostervaccinatie inplannen

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Iedereen vanaf 18 jaar kan een boostervaccinatie inplannen

NieuwsCoronavirus

Alle 18-jarigen, die langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd of corona hebben gehad, kunnen een boosterafspraak maken. Deze mensen hebben zodoende de mogelijkheid om op korte termijn de extra vaccinatie te halen.

Het streven was om rond 7 januari iedereen van 18 jaar en ouder, die dat wil, de mogelijkheid te geven een boostervaccinatie in te plannen. Belangrijk, omdat deze prik extra bescherming geeft tegen de snel opkomende omikronvariant van het coronavirus. De GGD’en hebben met het uitnodigen van de laatste geboortejaren een belangrijke stap gezet in deze historische opgave.

Alle 18-jarigen uit 2004 moeten bellen
De 18-jarigen uit 2003 zijn intussen via de media opgeroepen voor een booster. Maar, er zijn natuurlijk ook nog mensen die 18 zijn geworden en uit 2004 komen. Zij kunnen online geen afspraak maken. Conform het advies van de Gezondheidsraad, moet GGD GHOR Nederland voorkomen dat ook 17-jarigen uit ditzelfde geboortejaar een afspraak kunnen maken.

Kortom: alle 18-jarigen die zijn geboren in 2004, kunnen vanaf vandaag bellen met de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Het telefoonnummer is 0800-7070.

Informatie boostervaccinatie
Wilt u een afspraak maken? Na uw laatste coronavaccinatie moet u 3 maanden wachten tot u een boostervaccinatie kunt krijgen. Bent u na uw laatste vaccinatie alsnog positief getest op corona? Ook vanaf dat moment moet u 3 maanden wachten. In de CoronaCheck-app kunt u uw laatste vaccinatiedatum inzien. Voor de booster krijgt u een mRNA-vaccin (Moderna of BioNTech/Pfizer). Het maakt daarbij niet uit welk vaccin u eerder heeft gehad. U heeft geen keuzemogelijkheid.

Voldoende ruimte
De GGD’en hebben de komende weken meer dan genoeg vaccins en capaciteit beschikbaar om iedereen een boostervaccinatie te geven. Het is belangrijk dat ook iedereen die komt halen. Voor individuele bescherming, maar ook voor elkaar. Een afspraak maken kan meteen, het is niet nodig om op de officiële uitnodigingsbrief van het RIVM te wachten.

Afspraak maken voor een booster

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne