Start uitnodigingen boostervaccinatie voor mensen met downsyndroom en niet-mobiele thuiswonenden

Start uitnodigingen boostervaccinatie voor mensen met downsyndroom en niet-mobiele thuiswonenden

NieuwsCoronavirus

Mensen met het downsyndroom die thuiswonen krijgen vanaf 3 december, verspreid over enkele weken, via de huisarts een uitnodiging voor de boostervaccinatie. In de brief staat een apart telefoonnummer om een afspraak te maken bij een GGD-vaccinatielocatie. Mensen met het downsyndroom die in een zorginstelling wonen krijgen sinds 24 november een boostervaccinatie aangeboden in de zorginstelling.

Uit advies van de Gezondheidsraad blijkt dat volwassenen met het downsyndroom ondanks vaccinatie een sterk verhoogd risico hebben op ernstige ziekte door COVID-19. Dit risico is vergelijkbaar met het risico voor mensen van 60 jaar en ouder. Daarom krijgen zij versneld een boostervaccinatie aangeboden.

Mensen die niet-mobiel zijn, om psychische of fysieke redenen, krijgen vanaf 1 december bericht van hun huisarts. Zij zullen, na instemming, door hun huisarts worden aangemeld bij één van de GGD’en. De GGD’en maken vervolgens een afspraak om de boostervaccinatie aan huis te geven. Dit geldt ook voor mensen met het downsyndroom die niet in staat zijn om naar de vaccinatielocatie te komen.

Kijk hier voor meer informatie over de boostervaccinatie.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne