De coronaprik halen kan nu bij een aantal GGD-locaties ook zónder afspraak

De coronaprik halen kan nu bij een aantal GGD-locaties ook zónder afspraak

NieuwsCoronavirus

Vanaf vandaag kan men voor de coronaprik op een aantal GGD-locaties – verspreid over Nederland – ook zonder afspraak terecht. Dat maakt het voor mensen binnen de doelgroep nog eenvoudiger om de coronaprik te halen. De GGD’en benadrukken dat dit niet op elke priklocatie kan. Op prikkenzonderafspraak.nl is precies te zien waar en wanneer iemand zonder afspraak terecht kan.

Vrije inloop
Een groot aantal GGD’en stelt vanaf deze week één of meerdere van haar priklocaties open voor vrije inloop. Op die locaties is er voldoende ruimte om ook mensen die geen afspraak gemaakt hebben, een coronaprik aan te bieden. Op andere locaties in het land is het te druk of is de priklocatie te klein om mensen zonder afspraak toe te kunnen laten. Daarom adviseert GGD GHOR Nederland mensen uit de doelgroep die de coronaprik willen, om eerst op prikkenzonderafspraak.nl te kijken of en waar zij in hun regio zonder afspraak terecht kunnen.

Mensen die de coronaprik wel liever op afspraak halen, kunnen online een afspraak maken via planjeprik.nl of bellen naar 0800-7070. Het is nog tot en met 22 december mogelijk om de coronaprik te halen.

Novavax beschikbaar tussen 13 en 22 december, alléén op afspraak
Vanaf 13 december kunnen mensen van 12 jaar en ouder uit de doelgroep, die dit najaar nog geen coronaprik hebben gehad, bij de GGD terecht voor de coronaprik met het Novavax-vaccin. Het eiwit-vaccin van Novavax is een alternatief voor mensen die geen mRNA-vaccin willen of mogen. Novavax heeft het vaccin aangepast aan de XBB-variant. Het beschermt net als het aangepaste mRNA-vaccin beter tegen de coronavirusvarianten die er nu zijn.

De coronaprik met het Novavax-vaccin is op een klein aantal GGD-locaties en alleen op telefonische afspraak beschikbaar via een speciaal telefoonnummer: 0800-0174.