Op Coronatest.nl meteen besmetting doorgeven via CoronaMelder

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Op Coronatest.nl meteen besmetting doorgeven via CoronaMelder

NieuwsCoronavirus

Vanaf vandaag (14 oktober) kan iedereen die de eigen positieve testuitslag op de website Coronatest.nl inziet direct anderen waarschuwen via de CoronaMelder-app. Personen die positief zijn getest, voeren de GGD-sleutel uit de app in op Coronatest.nl. Een besmetting melden in CoronaMelder ging voorheen alleen via een bron- en contactonderzoeker van de GGD’en. Nu kunnen mensen die positief getest zijn ook zelf de GGD-sleutel op Coronatest.nl invoeren.

Eerder gewaarschuwd
Op deze manier worden mensen die langere tijd bij de besmette persoon in de buurt geweest zijn en CoronaMelder gebruiken eerder gewaarschuwd dat zij in contact zijn geweest met iemand die corona blijkt te hebben. Met behulp van CoronaMelder worden meer besmettingen gevonden. Dat is belangrijk nu de samenleving weer steeds meer open gaat en de regel om anderhalve meter afstand te houden is opgeheven.

Over de CoronaMelder-app
De CoronaMelder-app van de Rijksoverheid waarschuwt mensen als ze in de buurt zijn geweest van iemand met corona. De app stuurt een melding als iemand minstens 15 minuten dicht bij iemand is geweest die later corona bleek te hebben. Dit geldt alleen wanneer allebei de personen de app in gebruik hebben.

Meer informatie: www.coronamelder.nl

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne