Creëren van rookvrije omgevingen: VNG, GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij organiseren webinar voor gemeenten

Creëren van rookvrije omgevingen: VNG, GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij organiseren webinar voor gemeenten

NieuwsGezondheid

Wilt u weten hoe u de scholen kunt ondersteunen bij het rookvrij maken van hun schoolterreinen? Misschien bent u bezig de speeltuinen in uw gemeente rookvrij te maken, maar weet u niet hoe u dat het beste aan kan pakken. Meld u dan nu aan voor het webinar rookvrije omgevingen.

Op maandag 22 juni en maandag 29 juni organiseren De VNG, GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij een webinar over het creëren van rookvrije omgevingen voor ambtenaren, raadsleden en college van B&W.

Het eerste deel van het webinar is vooral interessant voor gemeenten die nog niet zijn gestart of net begonnen zijn met de rookvrije generatie. In het tweede deel neemt de gemeente Rotterdam u mee in hun aanpak bij het rookvrij maken van schoolterreinen en openbare ruimte zoals het ziekenhuis. Bij beide onderdelen is ruim tijd om vragen te stellen.

We willen dat onze kinderen opgroeien in een rookvrije omgeving, want zien roken doet roken. Daarom worden diverse terreinen zoals de horeca, scholen, kinderopvang, speeltuinen en kinderboerderijen rookvrij gemaakt.

Rol gemeente bij creëren van rookvrije omgevingen
Er zijn ook wettelijke bepalingen die ons verplichten om de omgeving rookvrij te maken. Zo moeten op 1 augustus alle schoolterreinen rookvrij zijn. Veel scholen hebben hier een slag in gemaakt, maar wat als het niet zo makkelijk gaat? Welke rol kan de gemeente hierin spelen om dit te ondernemen? Ook de speeltuinen worden rookvrij, maar hoe kunt u dat het beste aanpakken? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens het  webinar.

 Webinar 22 juni
Het eerste deel van het webinar is vooral interessant voor gemeenten die nog niet zijn gestart of net begonnen zijn met de rookvrije generatie. De VNG, GGD en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij vertellen meer over welke ondersteuning zij aan een gemeente kunnen bieden. In het tweede deel neemt de gemeente Rotterdam u mee in hun aanpak bij het rookvrij maken van schoolterreinen en openbare ruimte zoals het ziekenhuis. Bij beide onderdelen is ruim tijd om vragen te stellen. Aanmelden kan via dit formulier.

Vervolg
Op maandag 29 juni is er nog een webinar over de rookvrije omgeving. Hierin geven verschillende gemeenten een korte presentatie over hun aanpak. Er zijn al vele mooie voorbeelden.

Locatie en tijd

  • Online
  • Eerste onderdeel: 14.00 – 15.00 uur
  • Tweede onderdeel: 15.00 – 16.00 uur

Doelgroep
Ambtenaren, raadsleden, college van B&W.

Aanmelden
Aanmelden kan via dit formulier.

Meer informatie
Als u vooraf een casus, goed voorbeeld of vraag wilt indienen dan kunt u deze mailen
naar lokalepreventieakkoorden@vng.nl

Organisator
VNG in samenwerking met GGD GHOR Nederland en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (GvRV)