Data-overdracht van GGD GHOR Nederland naar RIVM succesvol

Data-overdracht van GGD GHOR Nederland naar RIVM succesvol

NieuwsCoronavirus

Sinds afgelopen week is het voor burgers die gevaccineerd zijn bij de GGD’en mogelijk om zowel op het Digitaal Corona Certificaat (DCC: via de CoronaCheck-app) als op Mijn.RIVM.nl te zien dat men gevaccineerd is, wanneer men gevaccineerd is en welk vaccin men heeft ontvangen. 

De afgelopen weken kampte GGD GHOR Nederland met een achterstand in de datatoevoer richting RIVM. Met man en macht is vorige week, samen met het RIVM, gewerkt aan het herstel van de achterstand en vanaf vandaag zijn de hersteloperaties voltooid. Alle vaccinatie-data* zijn nu te vinden in bovengenoemde twee
 kanalen.

Sinds donderdag 24 juni, kunnen burgers het DCC aanmaken in de CoronaCheck-app. Om te zien hoe dit werkt, kijk op coronacheck.nl. Burgers, bij wie data zoals geboorte- of vaccinatiedatum niet kloppen, worden vanaf 1 juli door de servicedesk van de ministeries van Buitenlandse Zaken en VWS doorverwezen naar een speciaal (telefonisch) loket om deze gegevens aan te laten passen. Eerder aanpassingen laten doorvoeren is helaas niet mogelijk.

*Met uitzondering van burgers die géén toestemming hebben verleend om hun gegevens te delen met het RIVM. Hun gegevens worden wel weergegeven in de Coronacheck-app en het DCC maar niet op Mijn.RIVM.nl.