De effecten van vuurwerk op de publieke gezondheid

12 december 2018Veiligheid

Elke jaarwisseling worden er honderden mensen behandeld voor verwondingen door vuurwerk. Het is minder bekend dat vuurwerk ook andere gevolgen heeft voor de publieke gezondheid.

Zo lopen er elke jaarwisseling 800-1600 mensen blijvende gehoorschade op door vuurwerk, zorgt vuurwerk voor grote hoeveelheden fijnstof, chemicaliën en zware metalen in de lucht en durven 4 op de 10 mensen rond oudjaar de straat niet op.

In de huidige discussie over consumentenvuurwerk en bij de beslissing over het al dan niet nemen van vuurwerkbeperkende maatregelen door gemeenten is het van belang alle relevante feiten op een rij te hebben. GGD GHOR Nederland heeft de effecten van vuurwerk op de publieke gezondheid daarom gebundeld in een infographic.

De infographic is ontwikkeld door GGD Flevoland en gaat in op vier onderwerpen: verwondingen, gehoorschade, fijnstof & milieu en overlast & stress. De infographic downloaden.

Lees ook

Brief nijpend tekort forensisch artsen

21 jun 2022 Veiligheid

GGD GHOR Nederland vraagt met een brief aan de Tweede Kamer de druk op de zorg te verminderen en de sociale cohesie te versterken. Dit is mogelijk door ... Lees meer

Lees meer over

Nieuwe campagne werving forensisch artsen: buitengewoon boeiend

17 jun 2022 Veiligheid

Deze week wordt de campagne ‘Forensische geneeskunde, buitengewoon boeiend’ gelanceerd. In de campagne schitteren jonge forensische artsen die tonen zij dat ze voor hun vak staan. Lees meer

Lees meer over