Aantekening in gele boekje

Wie zich laat vaccineren tegen het coronavirus, kan sinds maandag 7 juni op aanvraag een aantekening (stempel of sticker) krijgen voor in het gele boekje.

Géén officieel coronavaccinatiebewijs
Bijschrijven in het gele boekje is niet verplicht. Het is niet noodzakelijk om hier een boekje voor aan te schaffen. Het gele boekje heeft, net als de registratiekaart die je op de vaccinatielocatie krijgt, geen status als officieel vaccinatiebewijs voor COVID-19. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor álle Nederlanders als onderdeel van het Digitaal Corona Certificaat (DCC) dat op Europees niveau wordt ontwikkeld.

Bijschrijving met terugwerkende kracht
Hoewel een aantekening door de GGD’en in het gele boekje geen meerwaarde heeft, boven het zelf toevoegen van de registratiekaart aan het boekje, kan deze aantekening desgevraagd ook met terugwerkende kracht worden gekregen bij de GGD waar u eerder bent gevaccineerd. Om te weten hoe en waar u terecht kunt, om deze aantekening alsnog te krijgen, kunt u kijken op de website van de regionale GGD waar u eerder gevaccineerd bent.

Indien u achteraf alsnog een vermelding wilt, dient u wel de registratiebrief mee te nemen. Dit in verband met de controle van het vaccin en het batchnummer. Let op! U kunt alleen terecht voor een aantekening in het gele boekje indien u uw vaccinatie ook bij één van de GGD’en heeft verkregen.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne