Gemeentelijke cijfers Gezondheidsmonitor 2020 online

Gemeentelijke cijfers Gezondheidsmonitor 2020 online

NieuwsGezondheid

Vanaf vandaag staan de gemeentelijke resultaten voor de gezondheidsindicatoren uit de Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2020 op volksgezondheidenzorg.info met een toelichting. De onderliggende cijfers zijn te vinden op CBS Statline en RIVM Statline. De landelijke en regionale cijfers voor deze gezondheidsindicatoren zijn eerder dit jaar al gepubliceerd.

De Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen is een grootschalig vragenlijstonderzoek dat elke vier jaar wordt uitgevoerd door de 25 GGD’en, VG gemeente Utrecht, GGD GHOR Nederland, RIVM en CBS. Deze keer is de monitor afgenomen onder bijna 540.000 mensen van 18 jaar en ouder.

Het onderzoek richt zich op gezondheid, welzijn en leefstijl en laat cijfers zien op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Van vragen over hoe men de eigen gezondheid ervaart en vragen over lengte en gewicht, tot vragen over roken, geluidsoverlast en eenzaamheid en vragen over angst, stress en depressie. Mede op basis van deze gegevens wordt bijvoorbeeld het lokale gezondheidsbeleid in een regio opgesteld of geëvalueerd. Per gemeente zitten er verschillen in gezondheidsindicatoren. Verschillen hangen samen met bijvoorbeeld bevolkingssamenstelling, opleidingsniveau, leefstijl, zorggebruik en omgevingskenmerken. De GGD’en analyseren de regionale en gemeentelijke uitkomsten, bekijken waardoor eventuele gezondheidsverschillen worden veroorzaakt en adviseren over een mogelijke aanpak.

Voor vragen over de regionale en gemeentelijke uitkomsten, kunt u contact opnemen met de lokale GGD. Zie www.ggd.nl voor de contactgegevens.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne