GGD GHOR Nederland slaat gezondheidsalarm: politiek moet nu echt stappen zetten en gaten in de dijk dichten

GGD GHOR Nederland slaat gezondheidsalarm: politiek moet nu echt stappen zetten en gaten in de dijk dichten

NieuwsGezondheid

Het uitblijven van stappen richting structureel herstel van de publieke gezondheid is politiek onverantwoord. Dit schrijft GGD GHOR Nederland in een herhaalde oproep aan de informateurs. “Terwijl corona nog niet voorbij is en we weten dat er gaten in de dijk zitten, doet de politiek niets om die structureel te herstellen”, zegt André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland.

GGD GHOR Nederland wijst er in haar brief aan de informateurs op dat de politiek – kabinet en Tweede Kamer – zich ‘oorverdovend’ stil hebben gehouden na de eerdere brief aan toenmalig informateur Hamer. Daarin werd beargumenteerd dat herstel en versterking van het fundament in de publieke gezondheidszorg bij de GGD’en vraagt om een structurele investering van minimaal 600 miljoen euro. Rouvoet noemt het ‘ronduit verbijsterend’ dat de urgentie hiervan niet is doorgedrongen. “Als de Tweede Kamer de begroting voor VWS niet alsnog weet te repareren, is de formatietafel de enig overgebleven plek om te voorkomen dat 2022 een verloren jaar wordt voor de gezondheid van Nederland”.

Lees hier de herhaalde oproep van GGD GHOR Nederland aan de informateurs.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne