GGD-artsen te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

GGD-artsen te zien in landelijke tv-commercial Ik Zorg

NieuwsGezondheid

Artsen maatschappij en gezondheid Hajo Krol en Loes Jaspers van GGD regio Utrecht zijn vanaf nu tot eind december te zien in één van de nieuwe tv-commercials van de landelijke campagne Ik Zorg. Deze campagne is vorig jaar gestart om zorg- en welzijnsprofessionals te steunen en nieuwe medewerkers aan te trekken.

De tv-commercial laat een voorbeeld zien van hoe arts maatschappij en gezondheid- jeugdarts Hajo en arts maatschappij en gezondheid – infectieziektebestrijding Loes samenwerken. Hajo onderzoekt een jongetje en vermoedt dat dit jongetje een infectieziekte heeft, vervolgens bespreekt hij de casus met Loes.
Over de deelname aan de campagne zeggen Hajo en Loes: “We hebben dezelfde missie: ervoor zorgen dat mensen niet ziek worden. We delen het enthousiasme over werken in de publieke gezondheid graag met anderen. Daarom wilden we ook graag deelnemen aan deze campagne en mensen een kijkje laten nemen in ons werk.”

Vorige maand was Tessa Goorsenberg, jeugdverpleegkundige bij GGD Zeeland, ook al te zien in de abri-campagne van Ik Zorg.

Werken bij de GGD?

Nederland heeft 25 GGD’en die als taak hebben de gezondheid van inwoners van Nederland te beschermen, bewaken en bevorderen. Dit heet: publieke gezondheidszorg. Het is een divers taakgebied wat ooit begon met waterzuivering en schoolartsen en nu is uitgegroeid naar een taak waar bijvoorbeeld seksuele gezondheid en toezicht kinderopvang onder valt.
Meer informatie over werken bij de GGD vindt u via de onderstaande links:

Landelijke campagne Ik Zorg

De campagne Ik Zorg is een samenwerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), werknemers- en werkgeversorganisaties en beroepsverenigingen in de sector Zorg en Welzijn. De campagne is onderdeel van een brede aanpak om personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te brengen. Professionals delen hun ervaringen via commercials op televisie, maar ook in uitgebreidere video’s op social media en ontdekdezorg.nl.

Op het platform ontdekdezorg.nl vindt iedereen die geïnteresseerd is in werken in Zorg en Welzijn praktische handvatten en beschikbare vacatures in de regio. Ook kunnen zij er terecht voor loopbaanadvies van Sterk in je werk.