GGD directeur Ellis Jeurissen genomineerd voor Topvrouw van het Jaar 2020

GGD directeur Ellis Jeurissen genomineerd voor Topvrouw van het Jaar 2020

NieuwsGezondheid

“Deze nominatie zie ik als een eerbetoon aan al die duizenden GGD-zorgtoppers die al maanden keihard werken aan het terugdringen van het coronavirus.

Ellis Jeurissen, Directeur Publieke Gezondheid van GGD Brabant-Zuidoost is genomineerd als Topvrouw van het Jaar 2020. De prijs staat dit jaar in het teken van de corona pandemie en de vraag welke topvrouwen in Nederland op dit moment het verschil maken in het bestrijden van het virus. Jeurissen geeft leiding aan bijna 500 professionals die hier in Brabant-Zuidoost nu al meer dan acht maanden keihard werken aan het bestrijden van het virus. De andere genomineerden zijn Mariëlle Bartholomeus – Medisch Directeur van het Bernhoven ziekenhuis en Conny Helder, Raad van Bestuur Tante Louise.

Alle hens aan dek

Jeurissen en haar GGD staan al vanaf het eerste moment in de corona ‘schijnwerpers’. Dat begon al met de terugkeer van de eerste Nederlanders uit Wuhan naar vliegveld Eindhoven en het vervoer van doodzieke patiënten per ambulance. Daarna greep het virus in Brabant als eerste zwaar om zich heen. Gevolgd door ondermeer de uitbraken in een slachthuis en nertsenfokkerijen. Ook zelf raakte zij besmet en was enkele weken uit de running. Al acht maanden is het alle hens aan dek bij GGD Brabant-Zuidoost. Toch was zij in staat om samen met haar team, samen met alle andere partners in de regio, het virus geleidelijk aan terug te dringen en weer meer beheersbaar te maken.

“Deze nominatie is natuurlijk een eer. Ik zie het vooral als de bevestiging van het belangrijke werk dat GGD’en doen. Al die duizenden professionals van de GGD’en doen hun werk normaliter in de luwte. Nu liggen ze voortdurend onder een vergrootglas. Zij krijgen vaak niet de waardering waarvan ik vind dat ze die verdienen. Want laten we wel wezen, in no-time hebben de GGD’en meer dan 100 teststraten opgezet in het hele land. Op dit moment testen wij 180.000 mensen per week en iedereen die besmet is krijgt meteen een bron- en contactonderzoek. Ik zie dit dus als een aanmoediging om te blijven vertellen hoe belangrijk de publieke gezondheid en het werk van de GGD is. Om ons werk nu en in de toekomst goed te kunnen blijven uitvoeren, hoop ik dat meer artsen en verpleegkundigen gaan kiezen voor een baan binnen de Publieke Gezondheid.”