GGD Haaglanden roept 50+ers per sms op voor vaccinatieafspraak

21 januari 2022Coronavirus

GGD Haaglanden stuurt vandaag ongeveer 1.000 SMS-berichten naar mensen die nog geen afspraak hebben gemaakt voor een coronavaccinatie. In de SMS-oproep staat dat de ontvangers op een specifieke locatie en tijdstip worden verwacht voor de vaccinatie. Het gaat om een test.

De afspraak wordt ingepland op basis van beschikbare tijdstippen op de locatie. Vervolgens krijgt die persoon een SMS met een datum en locatie. Mensen hoeven op die manier zelf geen afspraak meer te maken voor een coronavaccinatie. Niemand is verplicht om te komen. Wie de SMS-oproep krijgt, kan simpelweg reageren met ‘ja’ of ‘nee’.

Doel van de SMS-oproep
GGD Haaglanden heeft de 1.000 telefoonnummers in bezit doordat mensen eerder een testafspraak hebben gemaakt in de regio. Alle betrokkenen vallen allemaal in de leeftijdsgroep 50 plus, waardoor ze risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. De SMS-actie verlaagt voor hen mogelijk de drempel om alsnog een vaccinatie te nemen.

Uitnodigen in de toekomst
Als de oproep succesvol is, willen de GGD’en de methode vaker inzetten om het inplannen van afspraken te automatiseren. Dat moet de drempel verlagen om voor een vaccinatie te kiezen, en tegelijk de druk op het callcenter verminderen. Bij eventuele volgende vaccinatierondes kan dit helpen om sneller de miljoenen afspraken in te plannen.

Meer artikelen leest u hier:

Feiten en cijfers COVID-19

20 mrt 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

GGD’en stoppen met testen op corona

10 mrt 2023 Coronavirus

De GGD'en stoppen na 17 maart 2023 met het testen op corona. Dit volgt op het vandaag genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer ... Lees meer

Lees meer over