GGD heropent maandag test- en vaccinatielocaties

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

GGD heropent maandag test- en vaccinatielocaties

NieuwsCoronavirus

De GGD wil maandag (8 februari) haar test- en vaccinatielocaties heropenen. Samen met de regionale instanties wordt gezorgd voor een veilige omgeving in en rondom onze locaties. Mocht er voor maandag alsnog code rood in een regio gelden, dan blijven test- en vaccinatielocaties in die regio gesloten. Daarnaast kunnen regio’s zelf besluiten om een locatie te sluiten vanwege de weersomstandigheden. Als een test- of vaccinatielocatie gesloten blijft, worden mensen met een afspraak gebeld.

De GGD kan zich goed voorstellen dat mensen met een gemaakte afspraak voor komende maandag, liever niet de straat op gaan. Mensen wordt gevraagd alleen weloverwogen op pad te gaan. Wie zich ongemakkelijk voelt om naar een test- of vaccinatielocatie te gaan wordt gevraagd contact op te nemen met het GGD call-centrum waar eerder de afspraak mee is gemaakt om de afspraak te verzetten. Mocht het vanwege mogelijke lange wachttijden of andere omstandigheden niet lukken het call-centrum te bereiken, kan hierover ook later nog contact op worden genomen met de GGD. Niemand moet zich op verplicht voelen de straat op te gaan.

Tegelijkertijd willen wij er voor blijven zorgen dat mensen zich kunnen laten testen en dat beschikbaar vaccin zo snel mogelijk gebruikt wordt. Voor maandag 8 februari staan 30.000 testafspraken en 24.000 vaccinatieafspraken gepland.