GGD’en starten met herhaalprik Novavax voor volwassenen

3 november 2022Coronavirus

Vanaf 3 november kunnen volwassen vanaf 18 jaar kiezen voor Novavax als herhaalprik tegen corona. Novavax is een alternatief voor mensen die geen herhaalprik met een mRNA vaccin of het vectorvaccin Janssen kunnen of willen krijgen. Een vaccinatie met de herhaalprik van Novavax kan alleen op afspraak via telefoonnummer 0800-0174.

Eiwitvaccin
Het vaccin van Novavax is een zogenoemd eiwitvaccin. Op coronavaccinatie.nl/novavax leest u meer informatie.

Speciaal telefoonnummer
Het Novavax-vaccin is niet op alle GGD-locaties beschikbaar. Vanaf vandaag is het mogelijk om een afspraak te maken via de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn. Voor Novavax is een speciaal telefoonnummer beschikbaar: 0800-0174. Via dit nummer wordt ook informatie gegeven over de dichtstbijzijnde locatie waar men een herhaalprik met Novavax kan halen.

Interval
Is de basisserie ook met Novavax gegeven, dan moet er minimaal 6 maanden tussen de laatste prik uit de basisserie en de herhaalprik zitten. Bij alle andere basisserievaccins volstaat het gebruikelijke interval van minimaal 3 maanden tot aan de Novavax herhaalprik.

Vragen of twijfels?
Mensen met vragen of twijfels kunnen deze vooraf telefonisch of via chat bespreken met een onafhankelijke zorgprofessional via 0800-7707707 of vragenovercorona.nl.

Lees hier meer artikelen:

Feiten en cijfers COVID-19

20 mrt 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

GGD’en stoppen met testen op corona

10 mrt 2023 Coronavirus

De GGD'en stoppen na 17 maart 2023 met het testen op corona. Dit volgt op het vandaag genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer ... Lees meer

Lees meer over