Herhaalprik ​voor 60+ nu te halen zonder afspraak

14 april 2022Coronavirus

Mensen van 60 jaar en ouder (en mensen die dit jaar 60 worden) kunnen een extra (herhaal)prik tegen corona krijgen. Het is niet meer nodig om daarvoor een afspraak te maken.

Locaties en openingstijden vrije inloopDe herhaalprik is zonder afspraak beschikbaar op verschillende vaccinatielocaties. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om vooraf de openingstijden te bekijken. U vindt de actuele informatie en mogelijkheden over vrije inloop op de website van uw lokale GGD. Of kijk op prikkenzonderafspraak.nl.

Voorwaarden herhaalprikDe herhaalprik is een vaccinatie met een mRNA-vaccin. De laatste coronaprik ​of een doorgemaakte besmetting met corona moet wel minimaal 3 maanden geleden zijn.

Toch liever een afspraak?Een afspraak maken blijft mogelijk. Dit gaat eenvoudig via coronavaccinatie-afspraak.nl. Of bel het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer om de herhaalprik in te plannen. Het telefoonnummer 0800-7070 is iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

Vragen of twijfels?Vragen of twijfels over de herhaalprik kunt u vooraf bespreken met uw medisch specialist of een onafhankelijke zorgprofessional. Kijk daarvoor op vragenovercorona.nl.

Lees hier meer artikelen:

Middelbare scholieren minder gelukkig dan voor de coronacrisis

24 mei 2022 Coronavirus

Uit onderzoek onder tweede- en vierdeklassers blijkt dat middelbare scholieren zich in 2021 minder gelukkig voelden dan vóór de coronaperiode, in 2019. Gebeurtenissen tijdens de coronaperiode, zoals quarantaine, ... Lees meer

Lees meer over

Feiten en cijfers COVID-19

23 mei 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over