Herhaalprik in veel regio’s ook zonder afspraak mogelijk

Herhaalprik in veel regio’s ook zonder afspraak mogelijk

NieuwsCoronavirus

Tot voor kort was het nodig om voor de herhaalprik een afspraak te maken. Nu kan dit op een groot aantal GGD-locaties verspreid over heel Nederland ook zonder afspraak. Dat maakt het nog eenvoudiger om de herhaalprik te halen. Op prikkenzonderafspraak.nl staan alle locaties vermeld waar de vrije inloop mogelijk is.

Vrije inloop
Een groot aantal GGD’en is deze week overgegaan op vrije inloop. Op die locaties zijn voldoende tijdsloten beschikbaar om extra mensen die geen afspraak gemaakt hebben een herhaalprik aan te bieden. Op een aantal andere locaties in het land is het daar nu nog te druk voor, maar GGD GHOR Nederland verwacht dat daar in de loop van volgende week verandering in komt.

Alleen vrije inloop voor het mRNA-vaccin
Vrije inloop op de vaccinatielocaties is voorlopig alleen mogelijk voor de herhaalprik tegen corona. Alle andere coronavaccinaties, zoals de prik(ken) voor de basisserie, een vaccinatie met het Janssen-vaccin of Novavax-vaccin, zijn alleen op afspraak beschikbaar.

Als mensen willen weten of in hun regio vrije inloop is voor de herhaalprik, dan adviseren wij om de website prikkenzonderafspraak.nl te raadplegen.