GGD’en geven kinderen met verhoogd medisch risico coronavaccinatie

GGD’en geven kinderen met verhoogd medisch risico coronavaccinatie

NieuwsCoronavirus

De GGD’en beginnen in de week van 20 december met het vaccineren van kinderen van 5 t/m 11 jaar met een verhoogd medisch risico.

Uitnodiging via kinderarts
De kinderartsen versturen per brief een uitnodiging. Daarin staat een speciaal telefoonnummer en een toegangscode, waarmee ouders voor hun kind een afspraak kunnen maken bij één van de GGD’en. Deze uitnodiging moet worden meegenomen naar de vaccinatielocatie.

De vaccinatie
De betrokken kinderen krijgen een kinderdosis van het vaccin van BioNTech/Pfizer. Dit is een mRNA-vaccin dat speciaal voor kinderen is gemaakt en goedgekeurd door het Europees geneesmiddelenagentschap EMA. De GGD’en maken er extra tijd voor vrij. De 5- tot 11-jarigen met een verhoogd medisch risico krijgen ruimere ‘tijdsloten’, zodat er op de locaties meer tijd en rust is om hun vaccinaties te zetten.

Prikangst
Heeft uw kind prikangst? De medewerkers op de locaties weten hoe zij hiermee om moeten gaan. En er is ook een aantal dingen die u als ouder kunt doen. Lees onze tips (klik hier) voor als uw kind prikangst heeft.

Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over coronavaccinaties voor kinderen?
Lees verder op de website van het RIVM.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne