Kortere interval mRNA-vaccinaties bij nieuwe afspraken

18 juli 2021Coronavirus

Minister Hugo de Jonge heeft recent aangegeven dat de interval tussen twee vaccinaties kan worden verkort. Om deze reden wordt de interval voor nieuwe afspraken met een mRNA-vaccin bij de GGD’en vanaf maandag 19 juli verkort tot 28 dagen. Tot nog toe gold een interval van 35 dagen.

Bij het inplannen van vaccinaties met een mRNA-vaccin kunnen GGD’en geen onderscheid maken tussen vaccinaties met BioNTech/Pfizer of Moderna. De interval wordt zodoende nu 28 dagen, aangezien dat de minimale toegestane interval van het Moderna-vaccin is.

Voor mensen die al een afspraak hebben staan voor een tweede vaccinatie, is het niet mogelijk deze interval te verkorten. Hiervoor is op dit moment onvoldoende vaccin beschikbaar. Men wordt dan ook verzocht hierover geen contact op te nemen met de GGD’en, omdat er geen gehoor zal worden gegeven aan verzoeken om deze afspraken te vervroegen.

Lees meer:

Feiten en cijfers COVID-19

28 nov 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

Herhaalprik in veel regio’s ook zonder afspraak mogelijk

4 nov 2022 Coronavirus

Tot voor kort was het nodig om voor de herhaalprik een afspraak te maken. Nu kan dit op een groot aantal GGD-locaties verspreid over heel Nederland ook zonder ... Lees meer

Lees meer over