Meldportaal Testuitslagen voor doorgeven positieve testuitslagen

19 mei 2021Coronavirus

Het ‘Meldportaal Testuitslagen’ is nu beschikbaar voor iedere arts die werkt op een coronatestlocatie buiten de GGD. Iedere organisatie die een (snel)test op corona aanbiedt en uitvoert, is verplicht de positieve testuitslagen te melden bij de GGD. Dit gebeurt op dit moment vaak telefonisch of via beveiligde e-mail. Het Meldportaal Testuitslagen maakt dit makkelijker, sneller en veiliger. Hierdoor is het handmatig doorgeven niet meer nodig en voldoet iedereen direct aan de meldingsplicht vanuit de LCI-richtlijnen en de AVG-regelgeving. Ook voor de GGD’en scheelt dit veel administratief werk, aangezien de gegevens direct in de systemen staan.

Wij roepen alle betrokken partijen daarom op om gebruik te maken van het Meldportaal Testuitslagen. Zo zorgen we er samen voor dat positieve testuitslagen veiliger en sneller verwerkt worden.

Makkelijk in gebruik
Het Meldportaal Testuitslagen is makkelijk in gebruik, na het constateren van de positieve testuitslag worden de gevraagde gegevens ingevuld in de online omgeving. Vervolgens ontvangt de desbetreffende GGD automatisch de positieve testuitslag.

Toegang tot het Meldportaal Testuitslagen voor artsen met een UZI-pas
Het Meldportaal Testuitslagen is te vinden via testuitslagen.coronatest.nl. Iedere arts met een UZI-pas krijgt met de UZI-reader en de pas toegang tot de online omgeving.

Toegang tot het Meldportaal Testuitslagen voor zorgmedewerkers zonder een UZI-pas
Zorgmedewerkers zonder UZI-pas gaan naar gebruikers.coronatest.nl. Dit is een ‘Beheerportaal’ waar BIG-geregistreerde artsen een account kunnen aanvragen. Na ontvangst van een account kan de arts hier ook gebruikersaccounts aanmaken voor de collega’s die namens de arts meldingen doen aan de GGD.

Meer informatie

Lees meer:

Aangepaste afnamemethode voor coronatest bij kinderen t/m 12 jaar op de GGD-testlocaties

26 mrt 2021 Coronavirus

Bij de heropening van de scholen in februari en maart 2021 is het testbeleid voor kinderen aangescherpt. Het is belangrijk voor de virusbestrijding dat zoveel mogelijk kinderen met klachten ... Lees meer

Lees meer over

10 miljoen corona-testafnames in Nederland

25 mrt 2021 Coronavirus

De GGD heeft, sinds de bestrijding van het coronavirus, voor de 10 miljoenste keer een coronatest afgenomen. In de afgelopen negen maanden is het testlandschap aanzienlijk uitgebreid en van ... Lees meer

Lees meer over