Militairen starten met ondersteuning GGD’en

Militairen starten met ondersteuning GGD’en

NieuwsCoronavirus

Op 2 december gaan de eerste militairen aan de slag bij GGD-testlocaties in zes regio’s. Hun werkzaamheden zullen bestaan uit het afnemen van testen en administratieve werkzaamheden. In de dagen daarna krijgen meer regio’s ondersteuning. Daarvoor leidt het ministerie van Defensie momenteel zo’n 400 militairen op tot bemonsteraar en leren ze met het administratiesysteem CoronIT werken. 

“De GGD’en hebben de testcapaciteit snel opgeschaald in reactie op het toenemend aantal besmettingen en werken hard om de capaciteit verder op te schalen. We zijn blij met de hulp van het ministerie van Defensie daarbij”, zegt Jaap Eikelboom programmadirecteur COVID-19 van GGD GHOR Nederland.

Op vaccinatielocaties is ook extra personeel nodig, voor zowel de boostercampagne als de doorlopende fijnmazige vaccinatiecampagne in de wijken. Met het versnellen van de boostercampagne wordt nu bekeken waar de inzet van de militairen het meest efficiënt en nodig is.

In totaal staan vooralsnog 750 militairen paraat om de GGD’en te helpen. Niet alleen Defensie komt helpen om de versnelling in de boostercampagne mogelijk te maken. Ook ziekenhuizen, het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), het Rode Kruis, de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), zorginstellingen en andere koepelorganisaties werken mee om zo snel als kan zoveel mogelijk mensen een boostervaccinatie te geven.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne