Najaarsronde voor de coronaprik 2023 loopt nog tot en met 22 december

Najaarsronde voor de coronaprik 2023 loopt nog tot en met 22 december

NieuwsCoronavirus

Mensen van 60 jaar en ouder, zorgmedewerkers met direct patiëntencontact en mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik, kunnen nog tot en met 22 december de coronaprik halen bij de GGD. Met de coronaprik brengen zij hun bescherming tegen ernstig ziek worden door corona weer op peil. 60-plussers hebben hierover een brief van het RIVM in de bus gehad, of ontvangen deze binnenkort. Soms staat er een ingeplande afspraak bij de GGD in de brief. Voor zwangeren en voor mensen met een verwijzing van een medisch specialist, geldt dat zij ook in heel 2024 de coronaprik kunnen krijgen.

Valt u binnen de doelgroep, hebt u nog geen afspraak en wilt u wél de coronaprik?
Ga dan direct naar planjeprik.nl (of bel met 0800-7070) en maak een afspraak. U kunt tot en met 22 december bij de GGD terecht. Daarna is de najaarsronde voorbij en kunt u op de meeste GGD-priklocaties geen coronaprik meer halen. Bezoek de website van uw regionale GGD om precies te zien tot wanneer, waar en hóe u binnen uw regio de coronaprik kunt krijgen.

Het is belangrijk om tijdig een afspraak in te plannen: naarmate het einde van het jaar in zicht komt, zullen steeds meer locaties sluiten of maar beperkt geopend zijn. Hoe eerder u de afspraak maakt, hoe groter de kans op een afspraak dichtbij.

Coronaprik aan huis
Kunt u niet zelfstandig én niet met hulp van anderen naar een GGD-priklocatie komen? Dan kunt u tot en met 8 december via het nummer 0800-2077 met de GGD overleggen of u eventueel de coronaprik aan huis kunt krijgen.