Nieuwe fase testen dankzij de komst van sneltesten en XL-locaties

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Nieuwe fase testen dankzij de komst van sneltesten en XL-locaties

NieuwsCoronavirus

Vanochtend vond een persmoment plaats bij een van de nieuw te openen XL-testlocaties in Rotterdam The Hague Airport, die we samen met het ministerie van VWS, VNO-NCW en het Ministerie van Defensie realiseren.

GGD GHOR Nederland voorzitter André Rouvoet: “We zijn ongelooflijk trots op de prestatie die GGD’en met al hun medewerkers al sinds februari leveren. Sinds 1 juni testen de GGD’en in opdracht van het Ministerie van VWS alle Nederlanders met milde klachten. En daar gaan we onverminderd mee door. We begonnen met nog geen 10.000 tests per dag en gaan nu al dik door de 50.000 tests per dag met onze 150 testlocaties. Wel gaan we in Nederland een nieuwe fase in dankzij de komst van sneltesten en de XL-locaties. We zijn blij dat we daarin samenwerken met het bedrijfsleven en het Ministerie van Defensie. In deze crisis is alle hulp welkom!”

Tot 20 (X)L locaties

Samen met het ministerie van VWS, VNO-NCW en het Ministerie van Defensie realiseren we tot 20 (X)L-testlocaties waar per dag vanaf 2.500 tests of meer per locatie afgenomen gaan worden. Zo komen we steeds dichter bij alle Nederlanders, waardoor zij zich nog makkelijker en sneller kunnen laten testen.

Sneltesten en PCR-tests

In de XL-testlocaties worden zowel sneltesten als de PCR-tests uitgevoerd. Welke sneltesten er worden aangeboden en voor welke doelgroep deze zijn, maakt VWS binnen afzienbare tijd bekend. Het maken van een afspraak blijft hetzelfde: telefonisch maak je een testafspraak via 0800-1202, online kan dit via www.coronatest.nl. De uitslag ontvang je telefonisch via onze collega’s of lees je online.

ICT-infrastructuur GGD

Al deze teststraten worden aangesloten op onze ICT-infrastructuur. Dat is belangrijk, alleen zo houden we met elkaar zicht op de verspreiding van het virus en kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die besmet is ook meteen een bron- en contactonderzoek (BCO) krijgt.

 

Meer informatie lees je in de factsheet op Rijksoverheid.nl.