Zorgmedewerkers nog niet aan de beurt op GGD-locatie

Zorgmedewerkers nog niet aan de beurt op GGD-locatie

NieuwsCoronavirus

De afgelopen dagen verschenen meerdere zorgmedewerkers op de vaccinatielocaties van de GGD, in de veronderstelling dat zij een boostervaccinatie konden halen. Helaas kwamen zij voor niets, want zorgpersoneel is nog niet aan de beurt.

Zoals demissionair minister Hugo de Jonge op 2 november in een persconferentie heeft aangekondigd, kan zorgpersoneel met patiëntencontact een boostervaccinatie krijgen op een GGD-locatie.

Half december aan de beurt
Zorgmedewerkers hebben nog geen uitnodiging om naar een GGD-locatie te komen voor een booster. Het RIVM heeft vandaag opnieuw de brancheorganisaties en werkgevers hierover geïnformeerd – en de planning benadrukt.

Aan werkgevers is gevraagd te inventariseren hoeveel zorgmedewerkers zij willen laten uitnodigen voor een boostervaccinatie. Die inventarisaties zijn nu gaande. Het RIVM levert vervolgens unieke codes en een standaard uitnodigingsbrief aan bij de werkgevers. Begin december geeft het RIVM een ‘go’ en kunnen medewerkers door de eigen werkgever worden uitgenodigd. Half december starten de GGD’en met het zetten van de boostervaccinaties.

Nu langskomen heeft nog geen zin
Bent u werkgever in de zorg? Let op: het heeft nog geen zin om uw medewerkers naar een vaccinatielocatie van de GGD te laten komen. Als u zelf zorgmedewerker bent, weet dan dat u nog niet aan de beurt bent. Ook niet als u al een brief of e-mail van uw werkgever heeft ontvangen. Dit klopt niet en we voorkomen graag dat u voor niets naar een vaccinatielocatie komt.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne