Partnerprik niet meer mogelijk onder 75 jaar

Partnerprik niet meer mogelijk onder 75 jaar

NieuwsCoronavirus

GGD GHOR Nederland stopt met het aanbieden van een partnerprik voor mensen jonger dan 75 jaar. Het is voor hen niet meer mogelijk om de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn te bellen en een afspraak voor beide partners in te plannen.

Nog wel mogelijk voor 75+
75-plussers kunnen nog wel een partnerprik inplannen. De partner moet ouder zijn dan 60 jaar en langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd. Ook een eventuele coronabesmetting moet minimaal 3 maanden geleden zijn. Een partnerprik inplannen kan alleen door te bellen met de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn.

Nooit vrije inloop voor partners
Een partner kan nooit zonder afspraak mee naar een vaccinatielocatie. Daar wordt niet geboosterd zonder afspraak. De partner komt dan voor niets.

Online een afspraak maken op zelfde moment
Mensen die toch samen willen komen, kunnen proberen om online – individueel – een afspraak maken. Voer dan dezelfde postcode in. Kies vervolgens dezelfde locatie en dezelfde datum, dan kunt u toch samen langskomen voor een booster.

Via deze link (klik hier) kunt u, mits u aan de beurt bent, online een boosterafspraak maken.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne