Reactie op uitspraken inzake datadiefstal

Reactie op uitspraken inzake datadiefstal

NieuwsCoronavirus

GGD GHOR Nederland betreurt dat de datadiefstal heeft plaatsgevonden en kan zich vinden in de uitspraken van de rechtbank, waarbij beide verdachten van de datadiefstal zijn veroordeeld. 

,,Vanwege de ernst van de datadiefstal is het Openbaar Ministerie tot vervolging van de verdachten van de datadiefstal uit ons systeem overgegaan. De datadiefstal nemen wij hoog op; het gaat om gegevens van Nederlanders die zich hebben laten testen of vaccineren. Zij moeten er op kunnen vertrouwen dat hun data bij de GGD-organisatie in veilige handen zijn. Wij hebben destijds dan ook meteen een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens en aanvullende maatregelen genomen. Ook hebben wij aangifte gedaan. Daarop is de politie een nog steeds lopend onderzoek gestart, waardoor de verdachten zijn opgepakt. De rechter laat met de veroordelingen van deze twee verdachten zien dat datadiefstal niet onbestraft kan plaatsvinden”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland.

,,Deze veroordeling bevestigt dat datadiefstal niet valt te tolereren. Wij maken hier daarom werk van en er zijn consequenties aan verbonden. Overigens moet gezegd worden dat degenen die zich hier schuldig aan maken, de uitzondering zijn. Dagelijks spannen duizenden medewerkers zich in om test- en vaccineerafspraken te maken, dan wel testen uit te voeren en vaccinaties te zetten. Wij zijn enorm trots op al deze medewerkers die bijdragen om covid-19 te bestrijden en daarmee Nederlanders zo snel en veilig mogelijk haar vrijheden terug te geven”, aldus Rouvoet.

Image about: Vluchtelingen Oekraïne

Vluchtelingen Oekraïne

De verschrikkelijke situatie in de Oekraïne maakt dat vele inwoners van dat land hun thuis ontvluchten. GGD’en en GHOR dragen ...

Lees meer
Lees meer over Vluchtelingen Oekraïne