GGD GHOR Nederland veroordeelt het beschuldigen van medewerkers

GGD GHOR Nederland veroordeelt het beschuldigen van medewerkers

NieuwsCoronavirus

Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland veroordeelt het beschuldigen van GGD-medewerkers door Forum voor Democratie. De partij stelt onder meer dat GGD-medewerkers bij het vaccineren van tieners niet volgens de wet handelen. In een video die verscheen op social media zetten de makers ervan GGD-medewerkers in een kwaad daglicht. Ook op andere social mediakanalen publiceren sympathisanten van de makers negatieve berichten.

De videomakers zijn het oneens met het kabinetsbeleid gericht op de bestrijding van het coronavirus. Ze maken met deze video de uitvoerders van dit beleid tot doelwit. De koepelorganisatie neemt daarom namens alle GGD’en krachtig stelling tegen deze beschuldigingen, die ook invloed kunnen hebben op de veiligheid van medewerkers.

Knip- en plakwerk
De videomakers gebruikten een verwerpelijke methode. Zij stuurden een jongere naar vaccinatielocaties met een verborgen camera, die veinsde een vaccinatie te willen krijgen tegen het coronavirus. De jongere maakte stiekem opnamen van gesprekken met GGD-medewerkers. Dit waren langdurige gesprekken. Videomakers bewerkten deze opnames met digitaal knip- en plakwerk en haalden ze uit hun originele context. De GGD’en zijn nooit om wederhoor gevraagd door de videomakers.

Positief
De 25 regionale GGD’en zijn al meer dan twee jaar lang in touw om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Duizenden gemotiveerde GGD’ers werken elke dag hard aan dit doel. Zij namen inmiddels bijna 25 miljoen testen af en zetten 29 miljoen prikken. Ook bij het vaccineren van tieners en kinderen werken de GGD’en met aandacht en grote zorgvuldigheid door hen goed te informeren over de voors en tegens. De GGD’ers krijgen veel positieve reacties op hun werk. Dat geeft de medewerkers elke dag opnieuw energie om hun werk te doen.

Om ouders en tieners zo goed mogelijk te informeren publiceerde GGD GHOR Nederland een speciale webpagina over dit thema (klik hier).