RIVM haalt op verzoek van leverancier optreknaalden coronavaccinatie terug

7 april 2022Coronavirus

Het RIVM haalt vanaf vandaag uit voorzorg de optreknaalden van leverancier MLS/Sol-Millenium Europe terug na een veiligheidsmelding door de leverancier. Het gaat om een specifieke batch optreknaalden SOL-M™️ Blunt Fill Needle 18G 1/2.

Het betreft hier een preventieve terugroepactie voor een issue dat mogelijk zou kunnen optreden. Bij het gebruik van de betreffende naald is er namelijk een zeer kleine kans dat er deeltjes van het rubberen dopje van de flacon loskomen en in de injectiespuit worden gezogen. De kans dat deze deeltjes vervolgens via de injectiespuit bij het vaccineren in het lichaam terecht komen is heel klein. Mocht dat al gebeuren, dan zijn er geen gevolgen voor de gezondheid.

Het RIVM heeft de GGD’en hier vandaag over geïnformeerd. Vaccineren bij de GGD’en kan gewoon doorgang vinden. GGD’en maken per direct geen gebruik meer van deze optreknaalden, maar hebben voldoende alternatieven. Het RIVM zorgt op hele korte termijn voor het ophalen van de betreffende naalden en levert vervangende naalden.  

Lees hieronder meer artikelen:

Feiten en cijfers COVID-19

20 mrt 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

GGD’en stoppen met testen op corona

10 mrt 2023 Coronavirus

De GGD'en stoppen na 17 maart 2023 met het testen op corona. Dit volgt op het vandaag genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer ... Lees meer

Lees meer over