Roadmap Testen, Traceren en Vaccineren Q3

14 juli 2021Coronavirus

Op 5 juli heeft André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland de Roadmap Testen, Traceren en Vaccineren voor het derde kwartaal aan Minister Hugo de Jonge gestuurd. De Roadmap geeft een terugblik op het tweede kwartaal en beschrijft de activiteiten van de GGD’en in het derde kwartaal.

In de Roadmap wordt aangegeven dat flexibiliteit nodig is om in te kunnen spelen op ontwikkelingen van de besmettingen met het covid-19-virus. Die noodzaak bleek al direct na het verzenden van de Roadmap toen binnen 6 dagen het aantal mensen dat positief testte bij de GGD’en steeg van ruim 1.000 tot meer dan 9.000 per dag. Een exceptionele stijging in een zeer kort tijdsbestek als gevolg van een R0-waarde van 2,17. Ook de vraag naar testen steeg zeer sterk. De GGD’en passen hun capaciteit en werkwijze op deze ontwikkelingen aan. Bijvoorbeeld door een andere testmix en aangepaste werkwijze bij het uitvoeren van bron- en contactonderzoek.

De Roadmap en aanbiedingsbrief aan de Minister leest u hier.

Lees meer:

Kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar met een medisch hoog risico kunnen in 2023 een coronaprik krijgen

2 dec 2022 Coronavirus

De GGD’en beginnen 16 januari 2023 met deze coronavaccinaties. Lees meer

Lees meer over

Feiten en cijfers COVID-19

28 nov 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over