Start campagne Ik Zorg

1 november 2018Gezond leven

Vandaag start de landelijke campagne ‘Ik Zorg’. In de zorgsector werken al 1,2 miljoen mensen. Maar als we niks doen, dreigt er een ernstig personeelstekort. Daarom start vandaag de campagne ‘Ik Zorg’, die laat zien wat de carrièremogelijkheden zijn in het brede werkveld van de zorg. Onder het motto ‘Ik Zorg’ vertellen meer dan 600 mensen die nu al werkzaam zijn in de zorg en welzijn met trots en enthousiasme over hun werk. Zij laten Nederland zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol het werk is. Bekijk de prachtige, ontroerende verhalen op www.ontdekdezorg.nl. Hier vind je ook informatie over vacatures, opleidingen en andere mogelijkheden in de zorgsector binnen jouw arbeidsregio.

Actieprogramma Werken in de Zorg

De campagne is een uitwerking van het  Actieprogramma Werken in de Zorgactielijn 1: meer kiezen voor de zorg, met als doel in 2022 het personeelstekort terug te brengen naar nul of daar dichtbij. Het ministerie van VWS werkte samen met organisaties in de sector zorg & welzijn. GGD GHOR Nederland is één van de partners.

Werken bij één van onze GGD’en

Voor een baan bij één van onze GGD’en kijk je op onze vacaturesite, of bezoek de website van een GGD bij jou in de buurt.

 

Lees ook

Neem aangescherpte WHO-advieswaarden voor luchtkwaliteit over

3 jun 2022 Gezond leven

Luchtverontreiniging is een belangrijke - én beïnvloedbare - oorzaak van ziekte en sterfte in Nederland. Op 2 juni vond in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek plaats over ... Lees meer

Lees meer over

Meer actie nodig om kinderen rookvrij te laten opgroeien

31 mei 2022 Gezond leven

Steeds meer omgevingen in Nederland worden rookvrij gemaakt. Dit is van groot belang om de schadelijke effecten van (mee)roken te beperken en kinderen zoveel mogelijk rookvrij te ... Lees meer

Lees meer over