Start gefaseerd afspraken maken voor herhaalprik 60-minners

17 oktober 2022Coronavirus

Stapsgewijs van oud naar jong
Vanaf vandaag krijgen de mensen van 60 jaar en jonger gefaseerd op geboortejaar de mogelijkheid om een afspraak te maken voor de herhaalprik. Dit gaat stap voor stap van oud naar jong. Op de website coronavaccinatie.nl/herhaalprik wordt per dag aangegeven welk geboortejaar er aan de beurt is. Deze aanpak zorgt voor een evenredige spreiding van de aantallen mensen die een afspraak kunnen maken voor de herhaalprik. De GGD’en streven ernaar om iedereen uit deze leeftijdsgroep de mogelijkheid te bieden voor het maken van een afspraak, bij voorkeur online om drukte bij het callcenter zoveel mogelijk te voorkomen.

Dichtbij
Veel mensen willen graag zo dichtbij mogelijk hun herhaalprik krijgen. Dat is helaas niet altijd mogelijk omdat het op de ene locatie drukker is dan op de andere. Door een andere datum in te voeren kunnen mensen kijken of zij dichterbij een herhaalprik kunnen krijgen.

Daluren
Als mensen willen bellen voor een afspraak, dan kunnen zij dit het beste doen in de daluren. Bijvoorbeeld in de lunchtijd en daarna. Dan is het doorgaans minder druk op de afsprakenlijn. Het kan helaas voorkomen dat het toch druk is op het callcenter. GGD GHOR Nederland vraagt mensen ook om niet op de herhaaltoets te drukken bij het bellen, dit houdt de lijnen bezet en zorgt voor een zware belasting van het callcenter.

Lees hier meer artikelen:

Feiten en cijfers COVID-19

20 mrt 2023 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over

GGD’en stoppen met testen op corona

10 mrt 2023 Coronavirus

De GGD'en stoppen na 17 maart 2023 met het testen op corona. Dit volgt op het vandaag genomen besluit van de minister van VWS dat testen op corona niet meer ... Lees meer

Lees meer over