Technisch onderhoud aan systemen voor test- en vaccinatieafspraken

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Technisch onderhoud aan systemen voor test- en vaccinatieafspraken

NieuwsCoronavirus

Woensdagavond 28 april vindt er technisch onderhoud plaats aan de systemen die de GGD’en gebruiken voor het maken en verwerken van test- en vaccinatieafspraken. Dit onderhoud doen we zoveel als mogelijk buiten de reguliere openingstijden. Het onderhoud duurt van 20.00 uur ‘s avonds tot de volgende ochtend 07.00 uur (29 april). Dit betekent voor u het volgende: 

Landelijke afsprakennummers om 19.30 uur gesloten

De telefonische afsprakenlijnen voor vaccineren en testen sluiten woensdagavond een half uur eerder dan normaal, namelijk om 19.30 uur. U kunt dus nog tot 19.30 uur uw afspraak telefonisch inplannen. De volgende ochtend 08.00 uur zijn we gewoon weer bereikbaar.*

Coronatest.nl tijdens onderhoud niet bereikbaar

  • de burgerportalen coronatest.nl en coronavaccinatie-afspraak.nl, voor het maken van een afspraak en inzien van de testresultaten en vaccinatiegegevens, zijn tijdens het onderhoud niet bereikbaar.
  • Ditzelfde geldt voor de ondersteunende website coronatest.nl. De volgende ochtend rond 07.00 uur kan iedereen weer gebruik maken van de portalen en de ondersteunende website.

Dienstverlening GGD-regio’s

  • Het technisch onderhoud beïnvloedt ook de werkzaamheden bij de GGD-regio’s. Zij kunnen gedurende het technisch onderhoud telefonisch geen afspraken verwerken of gegevens inzien. Ook de regionale callcenters van de GGD’ensluiten om 19.30.
  • Regionaal kunnen de openingstijden van de test- en vaccinatielocaties verschillen. Wanneer u een afspraak heeft staan voor 28 april na 19.30 en u krijgt geen bericht van uw GGD, dan kunt u er gewoon vanuit gaan dat uw afspraak doorgaat.

Door dit technisch onderhoud kunnen de GGD’en het test- en vaccinatieproces ook de komende tijd op grote schaal voorspoedig uitvoeren.

*Voor zorg- en onderwijspersoneel is het landelijke coronatest prioriteitsnummer zoals altijd om 07:30 uur al bereikbaar.