Technisch onderhoud aan systemen voor test- en vaccinatieafspraken

27 april 2021Coronavirus

Woensdagavond 28 april vindt er technisch onderhoud plaats aan de systemen die de GGD’en gebruiken voor het maken en verwerken van test- en vaccinatieafspraken. Dit onderhoud doen we zoveel als mogelijk buiten de reguliere openingstijden. Het onderhoud duurt van 20.00 uur ‘s avonds tot de volgende ochtend 07.00 uur (29 april). Dit betekent voor u het volgende: 

Landelijke afsprakennummers om 19.30 uur gesloten

De telefonische afsprakenlijnen voor vaccineren en testen sluiten woensdagavond een half uur eerder dan normaal, namelijk om 19.30 uur. U kunt dus nog tot 19.30 uur uw afspraak telefonisch inplannen. De volgende ochtend 08.00 uur zijn we gewoon weer bereikbaar.*

Coronatest.nl tijdens onderhoud niet bereikbaar

  • de burgerportalen coronatest.nl en coronavaccinatie-afspraak.nl, voor het maken van een afspraak en inzien van de testresultaten en vaccinatiegegevens, zijn tijdens het onderhoud niet bereikbaar.
  • Ditzelfde geldt voor de ondersteunende website coronatest.nl. De volgende ochtend rond 07.00 uur kan iedereen weer gebruik maken van de portalen en de ondersteunende website.

Dienstverlening GGD-regio’s

  • Het technisch onderhoud beïnvloedt ook de werkzaamheden bij de GGD-regio’s. Zij kunnen gedurende het technisch onderhoud telefonisch geen afspraken verwerken of gegevens inzien. Ook de regionale callcenters van de GGD’ensluiten om 19.30.
  • Regionaal kunnen de openingstijden van de test- en vaccinatielocaties verschillen. Wanneer u een afspraak heeft staan voor 28 april na 19.30 en u krijgt geen bericht van uw GGD, dan kunt u er gewoon vanuit gaan dat uw afspraak doorgaat.

Door dit technisch onderhoud kunnen de GGD’en het test- en vaccinatieproces ook de komende tijd op grote schaal voorspoedig uitvoeren.

*Voor zorg- en onderwijspersoneel is het landelijke coronatest prioriteitsnummer zoals altijd om 07:30 uur al bereikbaar. 

Lees meer:

Uitvoering testbeleid door GGD’en

1 jul 2022 Coronavirus

De GGD’en testen nog steeds op corona. Voor sommige mensen is het niet duidelijk wanneer zij naar een GGD kunnen gaan voor het afnemen van een test ... Lees meer

Lees meer over

Feiten en cijfers COVID-19

27 jun 2022 Coronavirus

Bijgaand onze wekelijkse COVID-19-gerelateerde kernfeiten en cijfers om een beter beeld te krijgen van de werkzaamheden van de 25 GGD’en. Lees meer

Lees meer over