Technische storing zorgt voor vertraging bij doorgeven van negatieve testuitslag

Let op dit artikel is verouderd en bevat mogelijk informatie die niet meer juist is.

Technische storing zorgt voor vertraging bij doorgeven van negatieve testuitslag

NieuwsCoronavirus

Door een technische storing is de afgelopen dagen een deel van de negatieve testuitslagen met vertraging doorgebeld. Op het moment dat de storing geconstateerd werd (maandag 27 juli, einde dag), wachtten zo’n 7300 mensen langer dan 48 uur op hun uitslag.

Het streven is om alle uitslagen binnen 48 uur door te geven. Na de constatering van de storing is meteen actie ondernomen. Alle mensen uit deze groep zijn op dinsdag 28 juli gebeld en het grootste deel is ook gesproken. GGD GHOR Nederland betreurt het zeer dat deze mensen langer dan gewenst in onzekerheid hebben gezeten of ze besmet waren met het coronavirus. Deze storing heeft geen invloed gehad op de snelheid waarmee de positieve testuitslagen gedeeld zijn.

De technische storing heeft plaatsgevonden in de informatie-uitwisseling tussen het systeem waarin de uitslagen worden vastgelegd en het systeem van het landelijke coronatest afsprakennummer. Hierdoor kon het landelijke coronatest afsprakennummer een deel van de mensen die had moeten worden gebeld, niet zien. Naar de exacte oorzaak van de storing wordt op dit moment onderzoek gedaan, om te zorgen voor een structurele oplossing. Wel is er reeds een tijdelijke oplossing gecreëerd zodat dit probleem zich niet meer voordoet.