Terugblik online conferentie ‘GGD en gemeente samen aan zet voor een gezonde leefomgeving’

Terugblik online conferentie ‘GGD en gemeente samen aan zet voor een gezonde leefomgeving’

NieuwsGezondheid

Op 25 maart was het zo ver: de online werkconferentie ‘GGD en gemeente samen aan zet voor een gezonde leefomgeving’. GGD GHOR Nederland organiseerde dit in opdracht van het ministerie van VWS met RIVM en VNG. Een schot in de roos want de conferentie had binnen no-time 200 deelnemers en zat daarmee vol. Tijdens deze bijeenkomst stond de samenwerking tussen gemeente en GGD in het werken aan een gezonde leefomgeving centraal.

Terugblik: wat hebben we gedaan?

De titel zegt het al: een werkconferentie waarin gemeenten en GGD’en uit het hele land konden netwerken, informatie vergaren, behoeften delen en ervaringen uitwisselen in het werkveld rondom de gezonde leefomgeving.

Dagvoorzitter Maarten Hoorn interviewde opdrachtgever Nicole Schell van het ministerie van VWS, Ad de Bont van Urhahn Stedenbouw en Strategie presenteerde ‘Hoe maak je de leefomgeving gezonder en beweegvriendelijker? Een beschouwing over toen en nu’ en Anne Marie Gout van de gemeente Utrecht presenteerde ‘Naar een gezonde voedselomgeving in steden’. Hierna waren er 8 actieve workshops en vervolgens 2 speeddate rondes. Ondanks dat de gehele conferentie digitaal plaatsvond en de deelnemers dit thuis vanachter hun eigen computer volgden, was er veel ruimte voor interactie, netwerken en vragen.

Blijf op de hoogte

Ben je actief in dit werkveld en wil je op de hoogte blijven van nieuws en toekomstige activiteiten over een gezonde en veilige leefomgeving, dan kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief die enkele keren per jaar verschijnt. Stuur daarvoor en mail naar spos@ggdghor.nl